"Författarparet Buthler och Öhrlund plockar in Internet i sin verklighetsnära deckare "mord.net" (B Wahlströms). Alfred Hitchocks infernaliska tema om främlingar på tåg är förebild. Vad händer när någon skapar en marknadsplats på nätet där man mördar åt varandra. I Mord.net står polisen maktlös när en våg av svårförklarade mord inträffar. Samtidigt pågår ett spamkrig mot stora företag som är beroende av väl fungerande internetbutiker.
Den svenska polisen Jacob Colt arbetar med ett sådant fall när han på en internationell konferens hör talas om samma problem i andra länder. Därifrån till att stoppa förövarna är en lång resa i internationell brottslighet där läsaren får god insikt i nätbrott och rysk revanschism."
Lars-Åke Frykholm i Örnsköldsviks Allehanda/allehanda.se den 5 december 2007

"Äntligen något nytt i deckarvärlden, en deckare i Internetvärlden. Lotta Tholin imponeras av "Mord.net":
Intrigen är uppfriskande originell...karaktärerna är lätta att ta till sig och känna för, eller kanske emot, och känslan av vad som är rätt och fel kan man grubbla över.
Lite småkaxigt driver författarna med deckargenrens i det närmaste likartade persongallerier... Men i den fällan har Buthler & Öhrlund inte hamnat, porträtterandet av polisman Colt och hans relationer framhävs inte utan berörs bara så där lite lagom. Och det är en av bokens stora fördelar, det är ju brotten som är spännande.
Annars ser jag fram emot nästa alster av författarduon, det kanske behövs två man (eller kvinnor) för att åstadkomma ett sånt här lyft på deckarfronten? Det var ett tag sedan jag blev så glatt överraskad i alla fall."
Lotta Tholin i Kristianstadbladet den 5 november 2007

"...nervkittlande och spektakulärt, och naturligtvis kommer tanken 'tänk om det kan vara sant' ... boken lämnar en hel del obesvarade frågor. Men slutet består av en överraskande cliffhanger som gör att författarna bara måste skriva en bok till."
Eva Johansson i Västervikstidningen den 16 oktober 2007

"Dag Öhrlund och Dan Buthler är två av deckarhöstens hetaste debutanter med boken Mord.net, en internationell thriller som pekar på den växande brottsligheten på Internet och väcker många frågeställningar.
Mord.net är högaktuell, skrämmande läsning med högt tempo från början till slut. Miljöerna känns trovärdiga, upplägget är fängslande - realistiskt och fantasieggande - och Jacob Colt är en angenäm bekantskap."
Ingrid Andersson i Malmötidningen, oktober 2007

"...handlingen är skickligt upplagd...odelat fascinerande är inblicken i den omfattande kriminella verksamhet som bedrivs - och kan komma att bedrivas - på nätet. Språket flyter på bra och berättandet är effektivt. Imponerande är också författarnas lokalkännedom i allt från S:t Petersburg till Fort Myers. Någon har antingen rest mycket eller gjort en väldigt grundlig research (eller troligast: en kombination). Slutbetyg: gott."
Jenny Rydqvist i Sydsvenskan 3 december 2007

"Ett nytt författarpar inom kriminalromanbranschen har sett dagens ljus. Och som dom har gjort det! Det handlar om en skakande thriller som verkar trovärdig. Historien är skickligt hopsnickrad. Till en början kan det verka fullständigt orimligt. Men för varje kapitel och varje mord blir historien alltmer övertygande. Jag lyckades lägga ifrån mig boken efter att ha läst några kapitel i taget. Men det var svårt. Det här är egentligen en sträckläsarbok. Och nu har författarparet Dan Buthler och Dag Öhrlund satt igång med nästa bok. Lycka till! Jag ser med spänning fram emot att läsa den."
Kjell Guy i Gotlands Allehanda samt www.helagotland.se den 3 december 2007

"Det här tar priset!...Djävulskt uträknat...En mycket spännande historia!"
Lars-Olof Wiksten i programmet "Citrus",
Radio Blekinge/P 4 den 27 augusti


"En riktig nagelbitare!"
Karin Helander i TV-programmet
"Östergötland Direkt" den 17 september


”Thrillern mord.net bärs upp av en briljant intrig…både genialt och spännande. Dessutom är inledningen intressant och väcker lusten att läsa vidare... Dan Buthler och Dag Öhrlund har utan tvekan startat en av vår tids viktigaste debatter. ”
Irene S. Räisänen,
Skrivarsidan


”Nagelbitare och hjärtklappningsframkallande är några omdömen om boken och jag håller fullständigt med…
Researcharbetet är mycket välgjort och det bidrar till en verklighetstrogen resa… Genom denna skildring blir boken aldrig långtråkig, utan det gör den snarare omöjlig att släppa.
Jag tycker att detta är en av höstens mest läsvärda thrillers. Nu väntar jag bara på nästa bok om Jacob Colt och hans kollegor!”
Alexandra Lundgren, Ungdomsredaktionen Helsingborgs Dagblad
kax.hd.se


Rivstart av två starka debutanter.
(Betyg 5 av 5)
Vilken rivstart av två debutanter... Jag är djupt imponerad.
Detaljerna finns där. Storyn finns där. Karaktärerna finns där. Insiktsfullheten finns där. Allt finns i denna otäcka och minnesvärda thriller i en härligt blandad kompott.
Se upp, dessa herrar kommer synas starkt framöver och kom ihåg var du läste det först!
Bokrecension.se

"Riktigt ruskigt! Den svenske polisen Jacob Colt letar desperat efter ledtrådar medan den ryska maffian gnuggar händerna. En thriller som får oss att tänka över Internets för- och nackdelar. Väldigt genomtänkt! Och det sägs att författarna sitter och jobbar på ytterligare någonting som ska få det att darra i knäna!"
Ulrika Larsson i P 4 Radio Halland den 30 augusti