Så här tyckte några av dem som läst "Mord.net":


"Skrämmande läsning då man snabbt inser att innehållet inte är ett utslag av morbid fantasi och humor. De som skrivit den här krypande obehagliga thrillern är väl medvetna om att verkligheten ofta överträffar dikten, och kunskapen om det onda som sker gör det omöjligt att sluta läsa"
Annika Sundbaum-Melin,
Journalist och författare, Stockholm


"Jag läste boken med stor behållning. Den är högaktuell och lättläst. Händelseförloppet är inte bara möjligt, utan även troligt då Internets allra sämsta sidor kan bli verklighet mycket snabbt. Dan och Dag har på ett spännande sätt vävt ihop den virtuella världen med den riktiga. Det är girighet som styr hackare och andra illasinnade individer på Internet och de hittar ständigt på nya sätt att tjäna mer pengar. ”Mord.net” beskriver ett väl genomtänkt scenario och jag skulle inte bli förvånad om det redan finns i verkligheten. Boken rekommenderas varmt!"
Per Hellqvist
Senior Security Specialist
Symantec Nordic AB, Stockholm


”Spänn fast säkerhetsbältena. I den här utmärkta nya nagelbitaren finns intet långsamt ögonblick när parhästarna Dag Öhrlund och Dan Buthler tar oss med till det perfekta mordet och långt, långt vidare.
Bokens upplägg är lika skrämmande realistiskt som fantasieggande. En pärla för alla deckarälskare, men man behöver inte ens vara förtjust i genren för att till fullo uppskatta historien eller handlingens internationella miljöer som är så på pricken beskrivna att man tror sig själv besöka dem.
"Mord.net" är utan tvekan den bästa thriller jag läst på mången år, och nu väntar jag bara på uppföljaren. Herrar Wallander, Friberg och Beck bör se upp. Colt blir kult!”
Charlotte Österdal
Journalist, Stockholm

"Tack till Er för en HELT fantastisk läsupplevelse. Denna bok ger mig kraftiga ’Brott och straff’-vibbar.
Fast den är enklare, rappare och grymmare än orginalet.
Jag blev uppriktigt rädd för de tankar som sakta, sakta smög sig på i mitt huvud när jag läste boken.
Kan verkligen helt vanliga människor som fått nog förvandlas till mördare om de förblir totalt anonyma?
’Mord.net’ påminner mig om att ondska, godhet och mänskliga relationer tyvärr inte går att förklara med svart och vitt. Det tog ett par dagar innan jag landat i verkligheten igen.
För det som händer på Internet är ju aldrig helt verkligt. Eller..?"
Caroline Svensson
Medieproducent, Örnsköldsvik


"Fullständigt vansinnigt!
Är detta möjligt? Efter att ha intervjuat några "datanördar" i bekantskapskretsen stod det klart: Jo, det är möjligt!
En bok som fängslar från sidan 1.
Och detta tycker en mycket bortskämd och sparsmakad bokhandlare."
Gun-Britt Fagernes
Bokhuset AB i Stockholm

"Äntligen en modern deckare utan småmysiga poliser i trevlig landsortshåla, som gillar opera och har relations- och hälsoproblem.
Omtumlande, snabb och intelligent.
Trovärdiga miljöer, gediget grundarbete (research)  och 
en handling som äntligen placerar deckargengern i 2000-talet.
Jag spår författarduon Buthler-Öhrlund en lysande framtid.
Boken är en kommande internationell bestseller och blir
så småningom säkert film från Hollywood."
Jan Dahlqvist
Asfalt Communications, Stockholm

”Vill ni läsa om hur intelligent brottsligheten har varit – läs då Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Raymond Chandler och Earl Stanley Gardner. Men om ni vill veta hur den är nu och kan vara i morgon, läs då Buthler och Öhrlunds ’mord.net’.”
Sain Sucha
Författare, Sollentuna

”Det är inte många böcker jag sträckläst. ’mord.net’ fascinerade mig från första till sista sidan. Storartad författardebut av duon. Jag väntar på Buthler och Öhrlunds uppföljare. ”
Pehr Grånefors
Redaktör, Sofia och Katarina Församling, Stockholm

”Det är inte varje dag jag fängslas av en deckare men nu har det hänt. ’Mord.net’ är spännande rakt igenom med en trovärdig och intelligent story som uppmuntrar till sträckläsning. Skulle detta kunna ske?, är frågan som hänger kvar.
Läs den! Du kommer inte att ångra dig.”
Peter Taubert
Sollentuna

”Redan i det inledande kapitlet var jag fångad i en intrig, som tog mig med på en resa runt jorden, där ett Internet i fel händer blev ett verktyg för att på ett sofistikerat sätt iscensätta mord och andra brottsliga händelser. Där persongalleriet i boken är tecknat med en sådan omsorg att trots att det är uppdiktade personer, ändå blev verkliga. Där miljöerna är så väl beskrivna att jag kan se dem framför mig. Två av de viktigaste ingredienserna, där även språket är en viktig del, för att intrigen skall komma till sin rätt och göra läsningen till en njutning. ’Mord.net’ blev precis den njutningen. Jag kan bara gratulera alla, som har den läsupplevelsen framför sig!”
Agnetha Lundberg
Redovisningsansvarig, Göteborg

”Köpa någonting över nätet och betala med kreditkort? Aldrig i livet efter att ha fått en liten insyn i denna för oss vanliga människor helt absurda värld. Här hittar jag en thriller som trollbinder mig från första stund och jag vill ha mer. Detaljrikedomen är så fantastisk att jag inte riktigt vet om jag är hemma i min trygga vrå eller mitt i boken och dess miljö.”
Michael Gardell
Chefstekniker, Miele AB, Stockholm

Mord.net är så oerhört spännande att jag stundtals hade hjärtklappning. Jag blev fängslad redan från början och sträckläste då intrigen är så uppbyggd att jag bara måste få veta vad som är på gång. Den bygger också på en idé som ligger väl i tiden och den fascinerade mig redan från början. Som avslutning kan man väl säga: "den ryska björnen lever".
Ulla Björk Fridström
Egenföretagare, Upplands Väsby

När jag fick Mord.net i min hand konstaterade jag snabbt att detta är en bok i tidens anda. Efter att ha läst de första 10 sidorna visste jag att den här boken kommer jag inte att släppa ifrån mig. Här fanns en story som fångade mig så till den grad att jag glömde att stiga av tunnelbanan, då den ena spännande händelsen avlöste den andra. Det finns några otäcka sekvenser som skakade om och kändes lite väl äkta, men som jag inte ville vara utan då de var som en extra krydda till innehållet. Tack för en kanonbok, det bästa jag läst på mycket länge. Ser fram mot att få sätta mig med uppföljaren!
Eva Brinkenberg
Banktjänsteman, Täby


"En skrämmande och intelligent uppvisning i vad internet kan användas till om det hamnar i kriminella kretsar. Suveränt bra från början till slut!"
Ulrica Marmfeldt-Lindgren
Handläggare, Medlem av Sollentuna Författarsällskap, Sollentuna